top of page
Search

Huolehdithan myös alapäästäsi? Ota arjen vinkit käyttöösi nyt.

Koetko kirvelyä tai epämääräistä kutinaa limakalvojen/ulkosynnyttimien alueella? Onko yhdyntä kivuliasta? Kärsitkö virtsatie- tai hiivatulehduksista?


Laitapa nämä vinkit kokeiluun:


🌸 Limakalvojen hoito: Kuivat ja ohuet limakalvot ärsyyntyvät herkemmin ja voivat tehdä yhdynnästä kivuliasta. Tällöin kosteutuksen tärkeys korostuu. Voit koittaa limakalvojen hoitoon esim. apteekista saatavia kosteuttavia öljyjä/ voiteita (Ceridal, Vagisan tms.). Kiinnitä huomiota lisäksi riittävään öljyjen saantiin sisäisesti, sillä se vaikuttaa myös limakalvojen kuntoon niin silmissä, nenässä kuin alapäässäkin.


🌸 Liukuvoiteet esille: Käytä liukkaria mieluiten aina seksin aikana, sillä se tekee siitä miellyttävämpää, aistikkaampaa sekä hoitaa samalla limakalvoja estämällä niiden nihrautumista. Suosittelen vesipohjaisia luomuliukkareita, kuten YES-tuotteet apteekista. Sopivat hyvin myös kondomin ja seksilelujen kanssa.


🌸 Lantionpohjalihasten harjoittelu: Monipuolisessa harjoittelussa on tärkeää lisäksi pystyä rentouttamaan lihakset täysin. Kun käytät lp-lihaksiasi oikein, lisää se hyvinvointia ja verekkyyttä lantionpohjaan - aivan limakalvoille saakka.


🌸 Vaatetus: Vältä tiukkoja ja hankaavia housuja. Vaihda stringit mukavampiin pikkareihin, mieluiten luomupuuvilla materiaaliin.


🌸 Ilmakylvyt: Nuku ilman pikkareita, sillä tuuletus tekee hyvää alapäälle. Kesähelteellä kotosalla (ja miksei muuallakin) mekko päälle ja alkkarit veks. Limakalvot kumartaa.


🌸 Luonnollisuus on kaunista: Jatkuva sheivaaminen ärsyttää limakalvoja ja alapään ihoa sekä lisää karvatupen tulehduksen riskiä.


🌸 Hygienia: Alapään pesu korkeintaan kahdesti päivässä pelkällä vedellä. Taputtele kuivaksi pehmeällä pyyhkeellä. Liiallinen pesu ja saippuan käyttö ärsyttää limakalvoja ja horjuttaa pH:ta.


🌸 Hyvästit pikkuhousun suojille: Vältä näitä viimeiseen asti ja vaihda kuukautis-siteet mieluiten kuukautiskuppiin, joka on parempi vaihtoehto limakalvoille - ja myös ympäristölle.


🌸 Ravinto: Muista juoda riittävästi vettä (vähintään 1,5l/pv), ettei virtsa jää liian väkeväksi ja ärsytä limakalvoja. Lisäksi riittävä juominen ennaltaehkäisee virtsatieinfektioita. Jos kärsit toistuvista hiivatulehduksista, sokerin ja vehnän välttäminen voi ennaltaehkäistä tulehduksia.


Pienillä huomioilla arjessa lisäät hyvinvointiasi -tuntuvasti 🙏

81 views0 comments
bottom of page