top of page
Search

Kuulat - lisämaustetta lantionpohjalihasten harjoitteluun


Lantionpohjalihasten harjoitteluun löytyy laaja valikoima eri painoisia ja muotoisia palleroita, geishakuulia, kapseleita. Tärkeää on, että löydät itselle sopivan ja miellyttävän vaihtoehdon. Aina se painavin geishakuula ei ole järkevin tapa lähteä treenaamaan lp-lihaksia.


Itselläni on vastaanotolla näytillä Pelvix Concept -kuulat, joilla on aloittelijan helppo lähteä liikenteeseen. Kuulat sekä harjoittavat että stimuloivat lp-lihaksia. Materiaali on miellyttävää, eikä ärsytä limakalvoja.


MITEN LÄHDEN LIIKKEELLE?


Kun aloitat kuulien käytön, aloita ensin kevyimmästä vaihtoehdosta. Esimerkiksi Pelvix Conceptissa aloita ensin tyhjällä kapselilla, asettamalla se liukasteen kera emättimeen: Ole jalkeilla/ kävele/ tee arkiaskareita 10-15 min kerrallaan ja vähintään 3-4 krt viikossa. Kapseli pyrkii laskeutumaan, mikä aiheuttaa spontaanin supistusrefleksin lp-lihaksissa ja juuri tämän ansiosta se treenauttaa lp-lihaksiasi tehokkaasti.


Toista 3-4 krt harjoittelua viikossa niin kauan, että saat pidettyä vaivatta tyhjän kapselin emättimessä 15 minuutin ajan. Tämän jälkeen siirry vasta kevyimpään palleroon, jonka asetat kapselin sisälle. Tällä menetelmällä jatkat taas seuraavaan palleroon.


Harjoittele maksimissaan vartti päivässä, sillä liiallinen treeni voi aiheuttaa ylijännittyneisyyttä lantionpohjassa.


Jos epäilet itselläsi olevan ylikireyttä lantionpohjassa, en suosittele kuulilla treenaamista, vaan tarkistuttamaan tilanteen lantionpohjafysioterapeutin vastaanotolla ja löytämään sopivan keinon lantionpohjalihasten rentouttamiseen.


Kun harjoittelet säännöllisesti lantionpohjalihaksia, alat huomata tuloksia 2-4 kk kuluttua.


Ei muuta kuin treenaamaan! Kuulilla tai ilman 💪🙏

90 views0 comments
bottom of page