top of page
Search

Liikunnan ja lantionpohjalihasten vaikutus seksuaaliseen haluun ja nautintoon

Seksuaaliseen halukkuuteen ja nautintoon vaikuttavat usein monet seikat, kuten sosiaaliset, biologiset ja psykologiset tekijät. Halun ja nautinnon kokemiseen ovat  kytköksissä elämäntilanne, seksuaalisuuteen liittyvät kokemukset, parisuhde, oma terveydentila, hormonaaliset tekijät sekä asenteet ja uskomukset. 


Lantionpohjan toimintahäiriöillä, kuten yhdyntäkivuilla ja virtsankarkailulla voi olla vahva yhteys seksuaalisiin ongelmiin, naisen kokemaan seksuaalisuuteen, haluun ja nautintoon.


Liikunta voi vaikuttaa positiivisesti halukkuuteen ja kiihottumiseen, sillä se saa veren kiertämään kropassa - lantionpohjassa asti. Lisääntynyt verenkierto lisää kiihottumisherkkyyttä sekä parantaa nautintoa. Liikunnan aikana elimistö tuottaa useita erilaisia onnellisuus- ja mielihyvähormoneja, kuten oksitosiinia ja endorfiinia, joita vapautuu myös seksissä. 

Lisäksi liikunta vahvistaa myönteistä minäkuvaa, eli sitä miten näkee itsensä. 


Kaikenlainen liikunta on hyväksi. Tärkeää on, että löytää itselleen mieluisan lajin, josta saa hyvää oloa ja onnellisuutta. Silloin se myös heijastuu makuuhuoneen puolelle. Lisäksi tietenkin säännöllinen ja monipuolinen lantionpohjan lihasten harjoittaminen auttaa lisäämään seksuaalista nautintoa. 


Hikitreenin lisäksi olisi hyvä myös ottaa ohjelmistoon rauhallisempaa, notkeutta lisäävää ja omaa kehoyhteyttä vahvistavaa harjoittelua. Joogalla voi olla positiivisia vaikutuksia seksielämään sillä se voi auttaa hyväksymään omaa kehoansa paremmin. Se myös auttaa kroppaa taipumaan luovempiin asentoihin ja lisäämään näin tyytyväisyyttä seksielämään.


Tärkeää on myös osata tunnistaa omat lantionpohjan lihakset, treenata niitä oikein ja yhdistää harjoittelu osaksi arkipäivän toimintoja ja liikuntaharrastuksia. Myös keskivartalon lihakset ja niiden oikeanlainen harjoittelu ovat tärkeässä roolissa, sillä ne toimivat yhteistyössä lantionpohjan kanssa. Jos core ei ole kunnossa eikä vartalo tunnu omalta, on sillä iso vaikutus siihen, millainen olo meillä on omassa kehossamme. Tämä heijastuu myös seksuaaliseen minäkuvaan ja esimerkiksi siihen kuinka koemme toisen kosketuksen.


Lantionpohjan lihasten hallitut, pumppaavat ja eritasoiset supistelut lisäävät verekkyyttä seksilihaksiin ja ympäröiviin kudoksiin ja näin lisäävät kiihottumista, kostumista ja tuntoherkkyyttä. On myös tärkeää osata rentouttaa lantionpohjan lihakset, sillä kireissä lihaksissa verenkierto on heikentynyt ja tuntohermot eivät toimi samalla tavalla kuin joustavissa lantionpohjan lihaksissa. Ylikireys voi lisäksi aiheuttaa yhtälailla virtsankarkailua kuin lihasvoimaltaan heikot lihakset. 


Näiden lemmenlihasten lähes päivittäisellä 5 minutin treenillä voi saavuttaa suuremmat seksihalut, intensiivisempiä orgasmeja ja itsevarmemman naisen.

70 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page