top of page
Search

Mies, edistä lantionpohjasi ja eturahasesi hyvinvointia.

Tässä kerron sinulle ohjeita lantionpohjasi hyvänä pitämiseen - sillä se vaikuttaa mm. eturauhasen hyvinvointiin, elämänlaatuun, itsetuntoon, mieskuntoon, parisuhteeseen..✨


💪 Lantionpohjalihasten tunnistaminen ja harjoittelu. Aseta sormi välilihan alueelle kivesten ja peräaukon väliin,supista lantionpohjaa sisään ja ylöspäin -> tunnet sormen alla välilihan kovettumisen ja kivekset nousevat ylöspäin.


👌Laatu korvaa määrän.

🤘Harjoittele lyhyitä ja nopeita, kevyitä ja pitkiä että maksimaalisia voimantuottoja.

🤙Toiminnallinen lp-lihasten harjoittelu on tärkeää (yhdistä lp-lihasten treeni arkipäivään, kuten nostaminen, yskiminen, käveleminen sekä yhdistä omien liikuntaharrastusten yhteyteen).

👆Erittäin tärkeää on tunnistaa lp-lihasten jännityksen ja rentouden välinen ero. Tämä luo edellytykset tasapainoiseen lantionpohjan toimintaan.


Eturauhasvaivat ovat miehillä yleisin syy tulla lantionpohjafysioterapeutin vastaanotolle. Eturauhasten vaivat eivät ole vain vanhempien miesten ongelma vaan niistä voivat kärsiä kaikenikäiset miehet.


Virtsaamisen vaikeutuminen, virtsanpidätyskyvyn heikentyminen, tiputtelu, tiheävirtsaisuus ja lantionpohjan kipu ovat yleisiä eturauhasen oireita.

Alla käytännön vinkkejä lantionpohjatreenin lisäksi, joilla pidät yllä eturauhasen terveyttä sekä ennaltaehkäiset ja hoidat vaivoja:


🙏 lämpimät kylvyt, sauna, kuumat suihkut 🙏 kylmettymisen välttäminen 🙏 lantionpohjan ja koko kehon rentousharjoitukset 🙏 riittävä veden juominen 🙏 terveellinen ruokavalio 🙏 säännölliset siemensyöksyt


Pidä huolta sisäisestä voimastasi! 🦁


35 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page